Fiscaal strafrecht

Bij een vermoeden van belastingfraude kunt u door het FIOD of Openbare Ministerie (OM) in strafrechtelijke zin worden vervolgd. De Belastingdienst/FIOD is de opsporingsinstantie die belast is met het opsporen van belastingfraude en economische delicten. Indien de fraude wettelijk en overtuigd is bewezen, loopt u het risico op een boete, een strafbeschikking of – in het ergste geval – een gevangenisstraf. Alle gevallen leiden tot een aantekening op uw strafblad (justitiële documentatie).

Deskundig rechtsbijstand

Bij een FIOD-onderzoek is het van groot belang om direct een van onze fiscale strafrechtjuristen in te schakelen. Wij raden u het ten strengste af om zelfstandig met de FIOD in gesprek te gaan. De meeste verdachten leggen naar eer en geweten een verklaring af maar het moet dan wel uw verklaring zijn, met andere woorden, hetgeen dat op papier is gezet dient 100% overeenkomen met hetgeen dat u heeft verklaard.

Wat kan Ansbertus Law voor u betekenen? 

Een strafrechtjurist al dan niet in samenwerking een strafrechtadvocaat staat u al bij vanaf de eerste fase van de vervolging:

 • tijdens het onderzoek,
 • bij het afleggen van verklaringen
 • bij voorlopige hechtenis en andere dwangmaatregelen.

Mocht u voor de rechter worden gedaagd, dan kunt u rekenen op daadkrachtig procesvertegenwoordiging. Zo nodig procederen wij door tot de hoogst mogelijk gerechtelijke instantie.

Wordt u door de FIOD vervolgt of uitgenodigd voor een gesprek? Wij adviseren, alvorens u een verklaring aflegt, u te beroepen op uw zwijgrecht en contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op

Vermoedt u dat u door de Belasting/FIOD zal worden vervolgd? Heeft u te maken met een strafbeschikking of andere vorm van strafrechtelijke sancties? Bel voor vrijblijvend advies 088-2016598 of vul het contactformulier in.

Contactformulier 

  Uw naam

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Onze specialisten

  Rene Fischer
  Rene FischerFiscaal jurist
  Geovani Martha
  Geovani MarthaFiscaal jurist