Jurist Jeugdzorg | Ansbertus Law

Jeugdzorg zorgt ervoor dat kinderen die tijdelijk in de knel zitten worden geholpen aan een veilige ontwikkeling en omgeving. Sedert de decentralisatie is er veel veranderd in de jeugdzorg. Jeugdzorginstellingen werden geconfronteerd met bezuinigingen en tegelijkertijd met steeds meer toenemende complexe wet- en regelgeving.

Alle nieuwe ontwikkelingen leggen enorm druk op instellingen om aan de toenemende eisen te voldoen. Met intreden van de nieuwe jeugdwet hebben jeugdigen recht op jeugdzorg. In de Jeugdwet is opgenomen dat de gemeente verantwoordelijk is voor jeugdhulp en de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering.

Indien dat nodig is treft de gemeente een individuele voorziening, die vaak betrekking zal hebben op meer gespecialiseerde zorg. Het is aan de gemeente om te bepalen welke hulp vrij toegankelijk is en welke hulp een individuele voorziening is. Als een gemeente heeft besloten dat een kind of zijn ouders een individuele voorziening nodig hebben, dan kunnen zij hier rechten aan ontlenen.

Juridische ondersteuning en advies

De jeugdzorg juristen van Ansbertus Law hebben bij elkaar meer dan 30 jaar ervaring met het beantwoord van complexe juridische vraagstukken. Zij adviseren en waar nodig procederen zij inzake:

 • Uitvoering geven aan de inhoud van de jeugdwet 2015
 • Inschrijving en begeleiding bij aanbestedingen
 • Dossiervorming
 • Toepassen en uitvoering geven aan de AVG
 • Fusies en overnames
 • Certificeren van instellingen
 • Personeelsbeleid, ontslag en reorganisatie
 • Klachtenafhandeling

Toegevoegde waarde van Ansbertus Law

Ansbertus Law is méér dan een juristenpraktijk. Door onze unieke combinatie van legal, tax, finance, zijn wij in staat om breed te adviseren. Veelal fungeren wij als sparringpartners. Wij staan bekend om onze praktische aanpak van zaken dit gecombineerd met het toepassen van de wet- en regelgeving, rekening houdend met uw budget.

Contact

Benieuwd naar hetgeen wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Bel 088-2016598 voor meer informatie en een vrijblijvende afspraak. Of vul het contactformulier in en u wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.

Bel mij terug

Leg uw zaak kosteloos en geheel vrijblijvend aan ons voor. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 2 uur telefonisch contact met u op.

  Uw naam

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht