Jurist Jeugdzorg | Ansbertus Law

Bent u op zoek naar een jurist jeugdzorg die juridisch goed onderlegt is in de jeugdzorgsector? Ansbertus Law is een van de weinige juridische specialisten in de jeugdzorgsector die deskundig juridisch advies en ondersteuning biedt aan instellingen, waardoor zij volledig worden ontzorgd bij juridische vraagstukken.

Van gezinshuizen tot gecertificeerde instellingen, wij staan klaar om u te helpen met het ontwikkelen van beleid, het wegwijs maken in de complexe wetgeving en het voeren van gerechtelijke procedures. Vertrouw op Ansbertus Law voor uw juridische behoeften in de jeugdzorg, zodat u zich kunt richten op het bieden van de beste zorg aan kinderen.

Juridische ondersteuning en advies

De afdeling Jeugdhulp en GGZ van Ansbertus Law richt zich op juridische vraagstukken binnen de jeugdhulpverlening. Door de complexe juridische omgeving waarin veel jeugdhulpinstellingen opereren, is het vaak onvermijdelijk om juridisch advies in te winnen. Ansbertus Law heeft meer dan 15 jaar ervaring in dit vakgebied en ondersteunt jeugdhulporganisaties bij diverse aangelegenheden, zoals:

 • Advisering over (nieuwe) wet- en regelgeving en de impact daarvan op de praktijkvoering.
 • Advisering inzake inkooptrajecten van jeugdhulp door gemeenten, inclusief het voeren van procedures tegen gunning of weigering van gunning. Hierbij wordt ook advies gegeven over het oprichten van rechtspersonen of samenwerkingsverbanden indien de eisen van een inkooptraject dit vereisen.
 • Schrijven van aanbestedingen
 • Controles door toezichthouders zoals de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
 • Advisering over privacyaspecten in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
 • Opzet van samenwerkingsverbanden, ondernemingsrechtelijk advies en vraagstukken rondom governance.
 • Diverse juridische kwesties binnen organisaties, zoals de juridische positie van minderjarigen en hun vertegenwoordiging, maar ook arbeidsrecht en huurrecht.

Toegevoegde waarde Ansbertus Law

Ansbertus Law is méér dan een juristenpraktijk. Door onze unieke combinatie van legal, tax, finance, zijn wij in staat om breed te adviseren. Voor vele instellingen in de jeugdzorgsector fungeren wij als sparringpartners. Wij staan bekend om onze praktische aanpak van zaken in combinatie met het toepassen van de wet- en regelgeving en werken op basis van een vaste prijs.

Contact

Benieuwd naar hetgeen wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Bel 088-2016598 voor meer informatie of het maken van vrijblijvend adviesgesprek. U kunt ook  ons contactformulier invullen. Wij nemen op werkdagen binnen 2 uur contact met u op.

Bel mij terug

Leg uw zaak kosteloos en geheel vrijblijvend aan ons voor. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 2 uur telefonisch contact met u op.

  Uw naam

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht