Kwijtschelding belastingschulden | Ansbertus Law

Heeft u als ondernemer problematische belastingschulden? Dan behoort een sanering of kwijtschelding daarvan tot de mogelijkheden. Ansbertus Law is bekend met alle strenge criteria van de Belastingdienst. Het verkrijgen van kwijtschelding of sanering van belastingschulden geldt vaak als een laatste redmiddel bij ernstige financiële problemen. Gezien de diverse voorwaarden van de Belastingdienst zijn deze trajecten echter complex. In beginsel is de goedkeuring van alle schuldeisers vereist, en het verzoek moet worden onderbouwd met financiële documentatie. De Belastingdienst hanteert strenge criteria en is terughoudend in het kwijtschelden of saneren van belastingschulden.

Onze ervaring is dat in 95% van de gevallen het mogelijk is om uw belastingschulden te saneren. Blijf niet met uw schulden zitten. Vraag om een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij het oplossen van uw belastingschuld(en) gaan wij pro actief aan de slag. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek worden de belastingschulden in kaart gebracht. Vervolgens zullen wij middels een verzoekschrift de Belastingdienst verzoek om de schuld geheel of gedeeltelijk kwijt te schelden. Dit doen wij alleen als u conform de wet- en regelgeving daadwerkelijk voor kwijtschelding in aanmerking komt.

Komt u niet voor kwijtschelding in aanmerking, dan is de volgende mogelijkheid om met de Belastingdienst afspraken te maken inzake het afbetalen van uw belastingschuld. Het voordeel hiervan is dat aanvragen via ons kantoor door de Belastingdienst ‘serieuzer’ worden genomen dan wanneer u het zelf om een betalingsregeling verzoekt. De Belastingdienst vertrouwt tot op zekere hoogte op de kennis en kunde van professionele partijen.

Vaak zijn er diverse boetes opgelegd. Door middel van een bezwaarschrift bestaat de kans dat de boetes worden verlaagd of kwijtgescholden! Is de bezwaartermijn verstreken? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden om met de Belastingdienst in onderhandeling te treden.

Gratis adviesgesprek

Wilt u weten of u voor kwijtschelding van uw belastingschulden in aanmerking komt? Vul dan het contactformulier in en wij nemen op werkdagen tijdens kantooruren binnen 2 uur telefonisch contact.

Ja, ik wil graag vrijblijvend advies

Leg uw zaak kosteloos en geheel vrijblijvend aan ons voor. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 2 uur telefonisch contact met u op.

  Uw naam

  Uw emailadres

  Uw telefoonnummer

  Onze specialisten

  Mr. Drs. Rene Fischer
  Mr. Drs. Rene FischerFiscaal jurist
  Geovani Martha
  Geovani MarthaFiscaal jurist
  Jan Noordeloos
  Jan NoordeloosRegister Accountant