Expertises Ansbertus Law -> Rechtsgebieden

De juristen van Ansbertus Law zijn gespecialiseerd in uiteenlopende rechtsgebieden. Elk facet vraagt om specifieke kennis en ervaring. Daarom bestaat ons team uitsluitend uit gespecialiseerde juristen. Voor iedere rechtsvraag kunnen wij een deskundige jurist inzetten. Bent u op zoek naar een betrokken en ervaren jurist voor een specifiek rechtsgebied? Bekijk hieronder de rechtsgebieden waar wij gespecialiseerd in zijn en neem gerust contact met ons op. Onze juristen staan u graag bij.

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht omvat alle rechtsvragen omtrent het verrichten van arbeid. Onze arbeidsjuristen hebben hart voor uw zaak en staan u graag bij als juridische vraagbak en verlengstuk van uw organisatie.

Meer over arbeidsrecht >

Ondernemingsrecht

Als ondernemer krijgt u te maken met een breed scala aan juridische onderwerpen. Bij conflicten in een organisatie wordt het ondernemingsrecht aangewend.

Meer over ondernemingsrecht >

Belastingrecht

Rechtsvragen die te maken hebben met belasting vallen onder belastingrecht. De juristen van Ansbertus Law zijn ervaren in het oplossen van complexe fiscale vraagstukken.

Meer over belastingrecht >

Aanbestedingsrecht

Wanneer overheidsinstanties iets inkopen of laten bouwen, gebeurt dit door middel van een aanbestedingsprocedure. Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van aanbestedingen.

Contractenrecht

Contractenrecht behandelt de duur of het eindigen van een overeenkomst en het opstellen en toepassen van overeenkomsten. Onze juristen zijn gespecialiseerd in contractenrecht.

ICT-recht

Dankzij de digitalisering van onze maatschappij komen er nieuwe juridische vraagstukken aan het licht, bijvoorbeeld over ICT. Onze specialisten blijven continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bouwrecht

Ook de bouwsector is onderworpen aan de steeds meer complexe wet- en regelgeving. Bouwrecht is een functioneel rechtsgebied en bestaat onder andere uit privaatrecht, publiekrecht en Europees recht.

Meer over bouwrecht >

Huurrecht

Conflicten met het huren of verhuren van een woonruimte of bedrijfsruimte vallen onder het huurrecht. Denk hierbij aan problemen met betrekking tot slecht onderhoud, burenoverlast, onderhuur en renovatie.

Meer over huurrecht >

Incasso

Heeft u te maken met een debiteur die niet betaald? Onze specialisten op het gebied van incassorecht nemen de gehele procedure voor u uit handen en werken op basis van no cure, no pay.

Meer over incassorecht >

Bankrecht

Op het gebied van bankrecht beschikt Ansbertus over bevlogen en betrokken financiële juristen. We staan u graag bij wanneer u te maken heeft met complexe financiële juridische vraagstukken.

Meer over bankrecht >

Rechtsbijstand

Bent u gedagvaard of dreigt een juridische procedure? Laat u zich dan bijstaan door een van onze juristen. Het typerende van ons kantoor is dat wij tot het uiterste gaan om uw belangen optimaal te behartigen.

Meer over rechtsbijstand >

Wat is een rechtsgebied?

Het recht is een zeer breed begrip dat over uiteenlopende onderwerpen kan gaan. Denk hierbij aan echtscheidingen, een arbeidsconflict, maar ook vergunningen of contracten. Al deze rechtsvragen kunnen verdeeld worden onder zogenoemde rechtsgebieden. Om een goed overzicht te krijgen, heeft men het recht opgedeeld in vijf grote rechtsgebieden: staatrechts, bestuursrecht, strafrecht, burgerlijk recht en internationaal recht. Deze hoofdgebieden kunnen vervolgens opgedeeld worden in verschillende rechtsgebieden. Denk hierbij aan: arbeidsrecht, belastingrecht, privacyrecht en incassorecht.

Om zo goed mogelijk geholpen te worden bij uw rechtsvraag, kunt u de hulp inschakelen van een jurist die gespecialiseerd is het rechtsgebied waar uw vraag onder valt. Rechtsgebieden zijn dus in feite een werkterrein van de gespecialiseerde jurist.

Onder welk rechtsgebied valt mijn vraag?

Het is niet vreemd als u niet weet onder welk rechtsgebied uw rechtsvraag valt. Er zijn immers een heleboel rechtsgebieden en daarnaast lijken enkele rechtsvormen op elkaar. Ook wanneer u niet zeker weet onder welk rechtsgebied uw vraag valt, kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij kunnen u hierover informeren. U hoeft dus niet te weten onder welk rechtsgebied uw vraag valt wanneer u contact met ons opneemt. We gaan graag met u in gesprek om een passende jurist aan u te koppelen.

Schakel een deskundige jurist in van Ansbertus Law

Bent u op zoek naar een specialist in een bepaald rechtsgebied? Dan kunt u te allen tijde rekenen op de juristen van Ansbertus Law. Omdat ons team bestaat uit ervaren specialisten zijn we altijd in staat om een geschikte jurist aan u te koppelen. Wat uw rechtsvraag ook is. Onze juridische specialisten hebben jarenlange ervaring en blijven goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hun rechtsgebied. Zo bent u altijd verzekerd van het beste juridisch advies.

Juridisch advies of rechtshulp nodig? Neem contact op

Heeft u juridisch advies nodig en wilt u een afspraak inplannen met onze juristen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken via 088-2016598 of per mail via secretariaat@ansbertus.nl. Onze juristen staan u graag bij.

Ansbertus Law

Ansbertus Law Benelux
Bos en Lommerplein 280
1055 RW Amsterdam

Tel: +31(0)88-2016598
E-mail: info@ansbertus.nl

Maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur. In de avonduren ook op afspraak!

Copyright 2019 – 2023 | Ansbertus Juridische Diensten B.V. – Alle rechten voorbehouden